Kampong-speler Martijn Havenga neemt de felicitaties in ontvangst na zijn 3-0

Koploper Bloemendaal blijft schadevrij dankzij late treffers

Pinoké was lang op weg naar een verrassing in de hockeyhoofdklasse bij de mannen, maar Bloemendaal wist uiteindelijk toch de volle buit in eigen huis te houden. Dankzij doelpunten van Roel Bovendeert en Jorrit Croon, die een strafcorner verzilverde, in de 56ste en 58ste handhaafde de koploper de 100% score na vijf speelronden.

Achtervolger Kampong maakte gehakt van Tilburg, dat met 6-0 onder de voet gelopen werd. Dankzij Bjorn Kellerman (tweemaal) en een strafcorner van Martijn Havenga stond het na 22 minuten al 3-0 voor de landskampioen. In de tweede helft tilden Robbert Kemperman (twee goals) en Robbert Kemperman de Utrechtse productie naar een half dozijn.

In het spoor

Ook Amsterdam wist in het spoor van Bloemendaal te blijven. Enzo Torossi zette Klein Zwitserland uit een strafcorner weliswaar al in de tweede minuut op voorsprong, maar zes minuten later bracht Justin Reid-Ross, ook via een strafcorner, de gasten uit de hoofdstad alweer langszij. Mirco Pruyser nam in de 43ste minuut de winnende treffer voor de Amsterdammers voor zijn rekening: 1-2.