Ginella Zerbo, de matchwinnaar voor SCHC tegen Oranje-Rood

Nederlaag voor koplopers Oranje-Rood en Amsterdam

De beide koplopers in de hockeyhoofdklasse bij de vrouwen zijn tegen hun eerste puntenverlies aangelopen. Oranje-Rood verloor met 3-2 bij SCHC, terwijl Amsterdam een 2-0 nederlaag leed bij Den Bosch.

De averij die Oranje-Rood opliep, kwam hard aan. De Eindhovenaren stonden door goals van Valerie Magis en Daphne van der Velden, beide uit een strafcorner, na 24 minuten op een comfortabel ogende 2-0 voorsprong.

In de 35ste minuut deed Ginella Zerbo, ook via een strafcorner, al wat terug, waarna Kyra Fortuin het evenwicht tussen beide ploegen herstelde. Twee minuten voor tijd velde Zerbo met haar tweede treffer van de middag het vonnis over de gasten, die vorig week nog hadden verrast met een zege op landskampioen Den Bosch.

Driemaal Zuidhof

Datzelfde Den Bosch kroop weer richting de top door thuis Amsterdam te kloppen, al duurde het lang voordat er wat te juichen viel. Pas in de 52ste minuut opende Lieke Hulsen de score. Ireen van den Assem verdubbelde de marge uit een strafcorner.

Den Bosch-speelster Sanne Koolen aan de bal tegen Amsterdam

SCHC en Kampong, dat mede dankzij drie doelpunten van Margot Zuidhof in eigen huis met 5-0 over Huizen heen liep, leiden nu na vier speelronden de dans. Oranje-Rood, Amsterdam en Den Bosch volgen op één punt.

Eerste punt

Onderin pakten Groningen (3-3 bij Pinoké dankzij een treffer van Hedi Koning in de slotminuut) en Hurley (1-1 bij Bloemendaal) hun eerste punt van het seizoen.