Mariët Overdiep - Omroep West
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw schietincident in binnenstad van Delft

In de Breestraat in Delft doet de politie onderzoek naar een schietincident bij coffeeshop The Game. Volgens een getuige is rond 8:30 uur op dat pand geschoten. In mei werd deze coffeeshop ook al onder vuur genomen. De burgemeester van Delft heeft de zaak voor 72 uur gesloten.

Volgens de gemeente is dat "in het belang van openbare orde en veiligheid, om de rust in de Breestraat te herstellen en om ruimte te geven aan politie en het Openbaar Ministerie om nader onderzoek te doen".

Kogelwerende vesten

De Breestraat is aan beide kanten afgezet met zwarte schermen. Politieagenten in kogelwerende vesten zijn aanwezig. De recherche doet onderzoek in de straat.

Burgemeester Van Bijsterveldt heeft de Breestraat bezocht. Ze laat weten geschrokken te zijn van het geweldsincident. "We zijn nu aan het uitzoeken hoe het in elkaar zit. In de loop van de dag heb ik overleg met politie en justitie hoe we verder handelen."

De burgemeester kan zich voorstellen dat de Delftenaren de zoveelste schietpartij in hun stad zat zijn: "Ik denk dat heel Delft het heel vervelend vindt, het is zorgwekkend".

Meerdere geweldsincidenten

In Delft zijn de afgelopen maanden meerdere geweldsincidenten geweest. In april was er een liquidatiepoging in de Amalia van Solmslaan. Op 8 mei werden in de Peperstraat coffeeshop The Future en een zonnestudio beschoten. Een week later was het weer raak en werd The Future opnieuw beschoten. Ook The Game werd die nacht getroffen door een kogelregen en ontploffingen van handgranaten.

In juni waren een winkel op de Molslaan en een café op de Beestenmarkt het doelwit van beschietingen. Twee weken later werd bij een garagebedrijf in de Neringstraat een handgranaat voor de deur neergelegd. Een dag later werden drie verdachten aangehouden, onder wie de weduwe van een overleden crimineel.

De rust leek na de arrestaties teruggekeerd in de stad. Tot 7 augustus, toen op klaarlichte dag crimineel Karel Pronk werd beschoten toen hij een koffietentje verliet. De man, ook wel bekend als de 'Haagse Holleeder', overleed ter plekke.

Advertentie via Ster.nl