Wereldkampioen Mario Mola mag de champagnefles ontkurken

Triatleet Mola pakt derde wereldtitel op rij

Triatleet Mario Mola heeft voor het derde jaar op rij de wereldtitel op de olympische afstand veroverd. De 28-jarige Spanjaard had in het Australische Gold Coast in de afsluitende wedstrijd van de WK-serie aan de tweede plaats genoeg voor de eindzege. De slotrace werd gewonnen door de Fransman Vincent Luis: 1.44.33.

Mola won dit seizoen vier van de negen triatlons uit de WK-serie. Hij finishte in Gold Coast op veertien seconden van de Franse winnaar, die in de eindrangschikking genoegen moest nemen met de tweede plaats. Het brons was voor de Australiër Jacob Birtwhistle, die in de wedstrijd in eigen land zevende was geworden.

Marco van der Stel moest ruim zes minuten toegeven op Luis en finishte als 43ste. Hij werd daarmee 41ste in het eindklassement. Jorik van Egdom viel in Australië uit.