Nog een paar puntjes en Herlings mag zich de beste Nederlandse motocrosser ooit noemen

Het heeft er alle schijn van dat het vandaag de dag wordt van Jeffrey Herlings. Het moet namelijk wel heel gek lopen wil de 24-jarige Brabander in Assen niet zijn eerste wereldtitel in de MXGP-klasse veroveren.

De motorcrosser heeft aan vijf punten in een van de twee manches genoeg om zich te laten kronen tot 's werelds beste in de koningsklasse.

Het lijkt erop dat er weinig fout kan gaan en dus rijdt Herlings vandaag zijn rondjes met gouden laarzen. Hij gelooft niet dat hij daarmee het noodlot tart. "Het is misschien een beetje uitdagen, maar het is toch een thuis-grandprix. Misschien een beetje te veel van het goede, maar I'll take it."

Jeffrey Herlings in actie op het TT Circuit van Assen Orange Pictures

Maar op het TT-circuit van Assen, dat speciaal is omgebouwd voor de ererondes van Herlings, kan het eigenlijk niet misgaan. Herlings heeft alle reden om zelfverzekerd te zijn. Hij won de laatste dertien manches en zaterdag was hij de beste in de kwalificatieheat.

Friet en champagne

Toch zal Herlings blij zijn wanneer hij vanmiddag eindelijk de titel in de wacht heeft gesleept. "Het is prachtig. Ik denk dat heel veel mensen in mijn schoenen zouden willen staan. Maar het is ook wel zwaar. Er wordt aan alle kanten aan je getrokken, maar ik zou met niemand anders willen wisselen."

Wanneer Herlings vanmiddag dan echt wereldkampioen is en de champagne ontkurkt mag worden, valt er ook voor hem een last van zijn schouders. "Ik sta op een heel streng dieet, dus ik kan niet wachten om eens een lekker frietje in m'n mond te duwen."

STER reclame