Van der Hoorn verrast peloton opnieuw en boekt tweede zege in korte tijd

Taco van der Hoorn ANP

Taco van der Hoorn heeft de 21ste editie van de Primus Classic (voorheen GP Raymond Impanis) gewonnen. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij was de snelste sprinter in een kopgroep van vijf man.

De koers over 193 kilometer tussen Brakel en Haacht is meestal een prooi voor sprinters. Zo sieren gerenommeerde renners als Matteo Trentin, Fernando Gaviria, Greg Van Avermaet en André Greipel de erelijst in de Belgische koers.

Dit keer beten de sprinters zich echter stuk op een vluchtgroep van vijf goede hardrijders. Bovendien werden de vijf geholpen door een lekke band van kanshebber John Degenkolb, die vrijdag nog door Dylan Groenewegen van de zege werd gehouden in het kampioenschap van Vlaanderen, en een valpartij in het peloton in de finale.

De vijf hielden net genoeg over om de sprinters voor te blijven. In de sprint klopte Van der Hoorn landgenoot Huub Duijn (Veranda's Willems-Crelan) in de sprint.

Derde profzege

De 24-jarige Van der Hoorn verraste exact een maand geleden, na een maandenlange revalidatie vanwege een hersenschudding die hij in november 2017 opliep, ook al het peloton in de BinckBank Tour en won daardoor de derde etappe.

Vorig jaar boekte Van der Hoorn, die in gesprek zou zijn met Lotto-Jumbo over een overstap, zijn eerste profzege in de Schaal Sels.

Roompot - Charles Cycling Team
@roompot_charles
Opnieuw kunnen de handen van @TacovanderHoorn de lucht in: hij wint de #PrimusClassic! 🏆
5 maanden geleden

STER Reclame