Bij de school is veel politie aanwezig ANP

Schutter Roermond niet meer welkom op school

tijd van publicatie Aangepast

De jongen die gisteren bij zijn school in Roermond enkele keren met een geweer schoot, mag niet terugkeren op school. De burgemeester van Roermond maakte de maatregel bekend op een bijeenkomst voor ouders, waar zo'n 120 mensen waren.

Rond 08.30 uur gisterochtend arriveerde de 16-jarige jongen bij het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg, waarna hij een vuurwapen tevoorschijn haalde. Hij loste zowel binnen als buiten de school enkele schoten, zonder daarbij iemand te raken. Leraren probeerden ondertussen met hem in gesprek te blijven.

Ruzie met medeleerling

Enkele minuten nadat de politie was gealarmeerd, waren agenten bij de school. Zij konden de jongen buiten overmeesteren. Hij bleek meer wapens bij zich te hebben, waaronder een bijl en messen.

Volgens de politie had de jongen ruzie met een medeleerling en was dat de reden voor zijn actie. Hij zou geen aanslag op de school hebben willen plegen.

Pistooltjes

Verder werd op de bijeenkomst duidelijk dat de jongen een grote liefde voor wapens had. Hij tekende in groep 4 al pistooltjes en ging daar steeds mee door. Dat was ook een van de redenen waarom hij op een school voor speciaal onderwijs zat.

De school zegt geen enkele aanwijzing te hebben gehad dat hij van plan was echt iets met wapens te doen, en dat hij zich verkeerd ontwikkelde. Hoe hij aan de wapens kwam, is nog een raadsel.

STER Reclame