Steven Kruijswijk
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Behoudt Steven Kruijswijk zijn podiumplaats in de Vuelta a España? Die vraag staat vandaag centraal voor Nederland in de voorlaatste etappe, waar de mannen van de jongens worden gescheiden. In de relatief korte rit (97 kilometer) van Escaldes naar Engordany in Andorra moeten liefst zes bergreuzen bedwongen worden.

De renners komen als 'opwarmertje' de Col de la Comella (tweede categorie) tegen, waarna met Coll de Beixalis, Coll de Ordino en nogmaals Coll de Beixalis drie keer een berg van de eerste categorie moet worden beklommen. Na even uitpuffen op de tweede beklimming van Coll de Comella (vanaf deze zijde derde categorie) doemt de slotklim naar de finish op: de Coll de la Gallina van de buitencategorie.

De etappe is vanaf de eerste minuut te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. De eerste beelden zijn om 15.00 uur te zien via NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Natuurlijk is de etappe ook te volgen via NPO Radio 1. In het Sportjournaal en in de late uitzending van Studio Sport is een samenvatting te zien.

Vuelta - etappe 20

Na een interlandperiode wordt de eredivisie hervat met vier duels. PSV treedt om 18.30 uur in Den Haag aan tegen ADO en ook De Graafschap-VVV-Venlo begint om 18.30 uur. Bij Ajax-FC Groningen en Willem II-Excelsior klinkt het eerste fluitsignaal om 20.45 uur. Alle duels kunnen live worden gevolgd in een blog in de NOS-app en op NOS.nl, Teletekstpagina 818 en Langs de Lijn op NPO Radio 1.

De samenvattingen zijn te zien om 22.26 uur op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Max Verstappen en olympisch water

Ook de WK roeien in Plovdiv, waar de Nederlandse armada opgaat voor eremetaal, is live te volgen bij de NOS. De finales zijn vanaf 10.00 uur live te zien via NOS.nl en de NOS-app.

Verder geven NOS.nl en de uitzendingen van Studio Sport het laatste nieuws rond de kwalificatie van de Grand Prix van Singapore, waar Max Verstappen in de eerste vrije trainingen de tweede en derde tijd neerzette. Daarnaast komen de Wereldruiterspelen, de Davis Cup-ontmoeting Nederland-Canada, de KLM Open en de wereldbeker zeilen op het olympische water in Enoshima ruimschoots aan bod.

Uitzendingen zaterdag 15 september

10.00 uur WK roeien NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Liveblog etappe 20 Vuelta NOS.nl en NOS-app
15.00 uur Vuelta a España NOS.nl, NOS-app en NPO 1
18.30 uur Liveblog eredivisie NOS.nl en NOS-app
18.50 uur Sportjournaal NOS.nl, NOS-app en NPO 1
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.26 uur Studio Sport Eredivisie NOS.nl, NOS-app en NPO 1
23.23 uur Studio Sport NOS.nl, NOS-app en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl