Negende wereldtitel voor dressuuramazone Werth, zevende plaats Gal

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Werth verovert negende wereldtitel, zevende plaats voor Gal
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dressuuramazone Isabell Werth heeft in Tryon de wereldtitel veroverd in de Grand Prix Special. De Duitse bleef met Bella Rose de concurrentie ruimschoots voor (86,246 procent).

De Amerikaanse Laura Graves won zilver (81,717) en de Britse titelverdedigster Charlotte Dujardin moest genoegen nemen met brons (81,489). Edward Gal was op de zevende plaats de beste Nederlander (77,751).

Hij kwalificeerde zich daarmee als enige Nederlandse vertegenwoordiger voor de kür. Die stond gepland voor zondag, maar is door de verslechterde weersomstandigheden als gevolg van orkaan Florence naar maandag verplaatst.

De 49-jarige Werth, die donderdag ook al goud veroverde in de landenwedstrijd, kroonde zich dankzij haar zege voor de negende keer tot wereldkampioene (vier keer individueel en vijf keer met haar land). In 1994 hield de Duitse Anky van Grunsven van haar tweede WK-titel af.

Prijzenkast

Werth veroverde ook zes keer goud en vier keer zilver op de Olympische Spelen. Daarnaast heeft ze zeventien gouden EK-medailles in haar prijzenkast hangen.

STER Reclame