Eva de Goede

Benauwde zege hockeysters Amsterdam dankzij late goal De Goede

De hockeysters van Amsterdam hebben op de valreep puntenverlies kunnen voorkomen in de hoofdklasse. Het duel met Pinoké leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar vlak voor tijd maakte Eva de Goede de winnende treffer.

Lauren Stam opende na tien minuten via een strafcorner de score namens Amsterdam en een paar minuten later was het aan de andere kant raak via een strafcorner. Frédérique Malefason was de doelpuntenmaker.

De goal van Malefason leek een belangrijke, maar in de 66ste minuut liet international De Goede zich gelden in het Wagener Stadion.

Oranje-Rood

Amsterdam heeft samen met Oranje-Rood nog alle drie de wedstrijden weten te winnen. Valerie Magis had met twee goals een belangrijk aandeel in de 5-2 zege van Oranje-Rood op Bloemendaal.

Oranje-Rood won afgelopen weekend van landskampioen Den Bosch, dat zich revancheerde met een 2-0 zege op Hurley. Laren haalde uit bij het nog puntloze Groningen, dat met 8-0 werd weggespeeld.