NOS Sport

Herlings klaar om geschiedenis te schrijven

Jeffrey Herlings klaar om geschiedenis te schrijven

Jeffrey Herlings kan zondag zijn seizoen bekronen met de wereldtitel in de MXGP. Op het TT-circuit in Assen, waar speciaal een crossbaan is aangelegd, kan de 24-jarige Brabander de eerste Nederlandse wereldkampioen in de koningsklasse van de motorcross ooit worden.

Herlings heeft in de voorlaatste grand prix van het seizoen nog vijf punten nodig om de titel binnen te halen. Een zestiende plaats in de eerste manche is dan ook al genoeg voor een Nederlands feest in Assen. De coureur verwacht dan ook veel support.

'Gekkenhuis'

"Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een Nederlander in Nederland zelf de titel in de koningsklasse kan halen", zegt Herlings. "Ik denk dat er ontzettend veel fans zullen zijn. Het zal een gekkenhuis worden."

Herlings won dit jaar al vijftien races en eindigde in de 34 manches die hij reed nooit lager dan de derde plek. Het behalen van de zestiende plek lijkt aankomende zondag dan ook een formaliteit, maar hij kan niet ontkennen dat er druk op hem staat.

Jeffrey Herlings

"Als hier straks dertigduizend mensen staan en ik moet het maar even doen, geeft dat toch wel wat druk", zegt Herlings. "Maar ik trek me er niet te veel van aan. Voor mij is het gewoon een normale wedstrijd. En ik heb een luxepositie. Ik hoef niet te winnen of op het podium te staan. Ik moet gewoon vijf punten halen en that's it."

Herlings kwam vorig jaar voor het eerst uit in de MXGP. Toen was Antonio Cairoli nog net iets beter en de Italiaan pakte de wereldtitel. Cairoli staat nu tweede in het klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl