Kasper Dolberg ANP Pro Shots

Dolberg maakt maandag rentree bij Jong Ajax

time icon

Kasper Dolberg is dicht bij zijn rentree. De aanvaller van Ajax is vrijwel volledig hersteld van de buikblessure die hem al vanaf het begin van het seizoen aan de kant houdt.

"Gelukkig gaat het nu goed met hem", zegt trainer Erik ten Hag, die ervan uitgaat dat de Deen maandag zijn eerste wedstrijdminuten maakt in de wedstrijd van Jong Ajax tegen Helmond Sport.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ten Hag: 'Dolberg maakt rentree bij Jong Ajax'

Als Dolberg die wedstrijd goed doorstaat, kan hij woensdag al worden opgenomen in de selectie voor het Champions League-duel met AEK Athene.

Vorig seizoen stond Dolberg langere tijd buitenspel met een voetblessure. Hij ging wel mee met Denemarken naar het WK, maar speelde daar slechts 15 minuten.

Feyenoord kan weer beschikken over Jørgensen

Dolbergs landgenoot Nicolai Jørgensen keert zondag na lang blessureleed terug in de selectie van Feyenoord. De Deen gaat met Feyenoord mee naar Alkmaar, waar het duel met AZ wacht. Dat vertelde trainer Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie.

Een basisplaats is er nog niet voor Jørgensen. De Deen raakte na het WK geblesseerd aan zijn voet en miste de eerste vier wedstrijden van het seizoen.

Nicolai Jörgensen ANP Pro Shots

STER Reclame