Golfer Miller kan weer genieten: 'Ik kreeg letterlijk klotsende oksels'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Golfer Miller kan weer genieten: 'Ik kreeg letterlijk klotsende oksels'

Op de lijst met Nederlandse deelnemers aan de KLM Open prijkt ook de naam van Ralph Miller. Hij is een van de veertien Nederlanders in Spijk. De 42-jarige golfer en golfleraar was in het verleden enkele jaren prof, maar hij kon moeilijk omgaan met de druk.

Miller, die een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder heeft, doet al voor de vijftiende keer mee aan Nederlands grootste golftoernooi en sloot de eerste ronde af op plek 101 (72 slagen, +1).

"Het moment dat het tien, twaalf jaar geleden moest gebeuren, lukte het niet. En op het moment dat je de rust vindt en je de focus op andere dingen legt, dan gaat het spelen ineens wel. Zo kan de sport lopen."

Ralph Miller ANP

Golf speel je ook met het hoofd en in de hersenpan van Miller was het lange tijd onrustig. "De druk om cuts te halen, om geld te verdienen. Die druk die ik toen had. Achteraf gezien kon ik daar niet zo goed mee omgaan. Het was voor mij te veel."

Hij kreeg uiteindelijk ook te maken met fysieke problemen. "Je hartslag gaat omhoog, je wordt nerveus, je gaat wat sneller beslissingen nemen. Ik nam wat grotere risico's. Ik kreeg letterlijk klotsende oksels."

Voldoening

Die tijd ligt inmiddels ver achter hem. Miller geniet nu weer van de wedstrijden waar hij aan meedoet en brengt als golfleraar zijn ervaringen over op de jeugd.

"Ik haal nu heel veel voldoening uit het coachen en begeleiden. Alles wat ik heb meegemaakt, kan ik gelukkig ook doorgeven aan de jongere generatie."

STER Reclame