Hollandse Hoogte

Rihanna heeft hoge ogen gegooid met de modeshow van haar lingeriemerk tijdens de New York Fashion Week. Niet met haar lingerie, maar met haar modellen. Wereldwijd wordt de artiest al dagen geprezen om de diversiteit van de modellen: veel etnische groepen en maten werden vertegenwoordigd. Er liepen zelfs twee zwangere vrouwen op de catwalk.

De 30-jarige Rihanna hoopt dat de lingerie, van haar merk Fenty, "zelfvertrouwen en kracht" zal aanwakkeren, zei ze na de show. "Ik wilde de aanwezigen alle verschillende lichaamstypes laten zien, alle verschillende vrouwen in verschillende fasen van hun levens."

Kijk hier naar fragmenten uit de modeshow:

Op sociale media wordt de modeshow van Rihanna ook wel "het tegenovergestelde van Victoria's Secret" genoemd. Dat lingeriemerk staat bekend om zijn dunne, gespierde modellen. "Ik heb niet het lichaam van een Victoria's Secret-model, toch voel ik me heel mooi en vol zelfvertrouwen in mijn lingerie", zei Rihanna eerder al over haar collectie.

"Andere modeontwerpers moeten hier een voorbeeld aan nemen", twitterde model Justine Biticon tijdens de show. "Ze heeft lingerie gemaakt voor alle maten, kleuren en vormen op de catwalk." Een ander model, Flaviana Matata, noemde Rihanna "de koningin van diversiteit".

Rihanna vroeg ook de topmodellen Gigi Hadid (voormalig Victoria's Secret-model) en Bella Hadid voor de modeshow.

De zangeres heeft naast haar lingeriemerk ook een make-upmerk. Dat werd eerder al geprezen omdat het veertig kleuren foundation aanbood, aangepast aan zo veel mogelijk huidskleuren.

Maar niet iedereen is positief. Sommigen klagen over de maten van Rihanna's kledingmerk, die zouden niet groot genoeg zijn om alle vrouwen aan te spreken. De bekritiseerde bh's gaan tot cupmaat DD, net als bij Victoria's Secret.

Volgens entertainmentwebsite TMZ is een van de twee zwangere modellen inmiddels bevallen van een zoontje. De 22-jarige Slick Woods werd meteen na de show naar het ziekenhuis gebracht met weeën.

Hollandse Hoogte

STER reclame