Weert sluit onveilig zwembad

Zwembad De IJzeren Man zwembadweert.nl

Burgemeester Heijmans heeft zwembad De IJzeren Man in Weert met onmiddellijke ingang gesloten. Na inspectie door een gespecialiseerd bureau bleek dat de spanten van het dak zijn aangetast door roest. Daardoor bestaat de kans dat onderdelen als bouten en moeren kunnen losraken.

"Uit voorzorg doen we het zwembad dicht. Er volgt een nadere inspectie en als het dan weer veilig is, kunnen de Weertenaren weer veilig van hun zwembad gebruikmaken", zegt Heijmans tegen 1Limburg.

Een half jaar geleden werd om dezelfde reden zwembad De Schelp in Bergen op Zoom gesloten. Daar bleek al sinds 2015 sprake van een onveilige situatie door roestvorming in bouten en moeren. Zowel in de dakconstructie als bij de bevestiging van de discoverlichting en glijbaan werd corrosie geconstateerd door een gespecialiseerd bureau. Zwembad De Schelp is nog steeds dicht en gaat waarschijnlijk pas volgend jaar zomer weer open.

Dat gaat ons niet gebeuren.

Burgemeester Heijmans van Weert over een fataal ongeluk in Tilburg

Het is niet bekendgemaakt in hoeverre de roestvorming een onveilige situatie veroorzaakt in het zwembad in Weert. Maar burgemeester Heijmans neemt geen enkel risico. Hij roept zelf het dodelijke incident in een Tilburgs zwembad in herinnering. Daar kwam in 2011 een vijf maanden oude baby om het leven toen twee geluidsboxen naar beneden vielen, omdat bouten waren doorgeroest.

De gemeente Tilburg werd aansprakelijk gesteld door de rechter. "Dat gaat ons niet gebeuren", zegt Heijmans. Voor verenigingen en scholen die gebruikmaken van het bad, zoekt de gemeente naar een andere zwemlocatie.

Dit is een artikel van

STER Reclame