Ferrari-coureur Kimi Räikkönen EPA

Räikkönen over zijn keuze voor Sauber: 'Waarom niet?'

time icon

"Waarom niet? Ik ga naar Sauber omdat ik dat wil." Kimi Räikkönen is geen prater en donderdag bij de vooruitblik naar de Grand Prix van Singapore onderstreepte de 38-jarige Fin dat weer eens.

'Iceman' vertelde dat hij zo zijn redenen heeft om de komende twee seizoenen voor het middelmatige Sauber te gaan rijden, maar welke dat precies zijn liet de huidige Ferrari-coureur in het midden.

De ervaren rot kreeg rond de Grand Prix van Italië te horen dat Ferrari na dit seizoen geen stoeltje meer voor hem zou hebben. Vrij snel daarna was hij rond met Sauber, dat een zeer bescheiden rol speelt in de koningsklasse.

Niet met terugkeer bezig geweest

"Dat was niet mijn keuze", zei hij in Singapore over zijn vertrek bij de rode renstal. "Het is niet zo dat er al een tijd plannen waren om dit te gaan doen. In deze wereld verandert alles heel snel. Ik ben niet echt met een terugkeer naar Sauber bezig geweest. Het is gewoon zo gegaan", legde de Fin uit.

Räikkönen maakte in 2001 zijn debuut in de Formule 1 bij Sauber. Nu gaat hij in elk geval nog twee jaar racen voor een team, dat de beschikking heeft over Ferrari-motoren en dit seizoen redelijk presteert met name door de naar Ferrari vertrekkende Monegask Charles Leclerc. Die neemt het stoeltje van Räikkönen over.

Of Sauber zijn eindstation in de Formule 1 gaat worden, wilde Räikkönen donderdag nog niet bevestigen. "Dat zou kunnen", hield hij zich op de vlakte.

Meeste GP's

Met het contract bij Sauber op zak zou Räikkönen ook de coureur met de meeste GP's in de Formule 1 kunnen worden. De Braziliaan Rubens Barrichello heeft 322 starts achter zijn naam staan, Räikkönen nadert dit seizoen de 300. "Waarom ik blijf racen? Ik houd nog steeds van racen. De rest boeit me niet echt."

Räikkönen veroverde anderhalve week geleden op het circuit van Monza voor het eerst in lange tijd polepositie en zat daarmee zijn teamgenoot Sebastian Vettel (tweede) dwars. De Fin finishte op Monza uiteindelijk als tweede achter WK-leider Lewis Hamilton en Vettel als vierde, waardoor diens achterstand in het WK-klassement opliep naar dertig punten.

Het is de vraag of Räikkönen de komende races Vettel de helpende hand kan en wil toesteken. De Fin over de situatie: "Ik kan niet veel doen en ik ken mijn plaats in het team."

STER Reclame