NOS Nieuws

Wekdienst 13/9: Nieuw VVD-Kamerlid en nieuwe kleding voor ambulancepersoneel

Goedemorgen! Vandaag wordt Kofi Annan in Ghana begraven, krijgt ambulancepersoneel nieuwe kleding en wordt er een nieuw Kamerlid geïnstalleerd.

De dag start vandaag in het noorden met mist. In het zuiden is het bewolkt met eerst nog regen. Later wordt het in het zuiden droog en overal breekt de zon door. In de middag valt er in het noorden een bui, elders is het droog bij maxima rond 18 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Ghana wordt Kofi Annan begraven. De voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties overleed op 18 augustus op 80-jarige leeftijd. Prinses Beatrix en prinses Mabel zijn namens Nederland bij de plechtigheid aanwezig.
  • De nieuwe kleding voor ambulancemedewerkers wordt gepresenteerd. Die zal vanaf begin 2019 gedragen worden.
  • Thierry Aartsen wordt geïnstalleerd als VVD-Kamerlid. Hij volgt oud-minister Hennis op in de Tweede Kamer. Aartsen kwam vorige week in opspraak nadat een aantal van zijn oude tweets naar boven waren gekomen. Fractievoorzitter Dijkhoff noemde die dom, maar zegt dat hij alsnog welkom is in de Kamer.

Wat heb je gemist?

Glennis Grace is door naar de finale van America's Got Talent. Het was nog even spannend, want aan het begin van de uitslagenshow stond ze in het rijtje met de drie laagst scorende deelnemers, maar ze redde het. Aankomende dinsdag is de finale.

Glennis Grace uitslag finale

Ander nieuws uit de nacht:

  • De koopkracht is vorig jaar gemiddeld met een 0,5 procent gegroeid. Toch nam bij bijna de helft van de bevolking de koopkracht juist af, meldt het CBS. Dat komt doordat de prijzen zijn gestegen, maar de lonen daarbij zijn achtergebleven.
  • In Loon op Zand is commotie ontstaan vanwege een Palestijns jongerenkamp met als thema 'Jeruzalem onze hoofdstad'. De gemeente heeft in de loop van de dag overleg over het kamp en de Brabantse PVV-fractie heeft er vragen over gesteld. Het kamp voor kinderen van 8 tot 13, staat gepland voor volgende maand.
  • Oud-president Antonio Saca van El Salvador is veroordeeld tot 10 jaar cel. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan corruptie, witwassen en verduistering. Saca gaf bij de rechtbank toe dat hij meer dan 300 miljoen dollar aan overheidsgeld achterover heeft gedrukt. In ruil voor zijn bekentenis kreeg hij strafvermindering.
  • In Moskou is een lid van de Russische protestbeweging Pussy Riot in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. Het is Pjotr Verzilov, vrienden van hem zijn bang dat hij is vergiftigd. Verzilov voelde zich niet goed nadat hij thuis was gekomen van een hoorzitting in de rechtbank.

En dan nog dit:

Dick Advocaat (70) had na de degradatie met Sparta Rotterdam - voor de zoveelste keer - zijn pensioen aangekondigd, maar gaat toch weer als trainer aan de slag. Hij tekent maandag een contract bij FC Utrecht.

Ook collega en generatiegenoot Guus Hiddink weet maar van geen ophouden. De 71-jarige oud-trainer van onder meer PSV, Real Madrid en Oranje wordt coach van het Chinees olympisch elftal, zo werd vorige week bekend.

Mochten Hiddink en Advocaat na hun contractperiode zeggen te stoppen, is er reden om daaraan te twijfelen, blijkt uit deze video:

Het afscheid van Guus en Dick door de jaren heen

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl