Casper Pedersen in 2017 met goud, geflankeerd door Benoit Cosnefroy (l) en Marc Hirschi (r) EPA

Sunweb heeft de zesde en zevende aanwinst voor 2019 bekendgemaakt. De ploeg van kopman Tom Dumoulin heeft met het oog op de toekomst Casper Pedersen (22) uit Denemarken en de Zwitser Marc Hirschi (20) vastgelegd. Laatstgenoemde is regerend Europees kampioen bij de beloften. Pedersen pakte die titel vorig jaar; Hirschi werd toen derde.

Investering in de toekomst

Beide renners zijn aanwinsten voor de toekomst. De 22-jarige Deen maakte in 2018 zijn profdebuut bij Aqua Blue Sport. Hij heeft aanleg voor de Vlaamse klassiekers en is snel aan de meet.

Bij zijn Ierse ploeg had Pedersen nog een doorlopend contract, maar twee weken geleden werd bekend dat het team na dit seizoen ophoudt te bestaan. "Hij zal starten in een ondersteunende rol van waaruit hij geleidelijk kan groeien", vertelt ploegleider Marc Reef van Sunweb op de website van de ploeg.

Hirschi vierde drie weken geleden zijn 20ste verjaardag. De Zwitser staat te boek als een toptalent en komt over van de opleidingsploeg van Sunweb. Hij komt het beste tot zijn recht als ronderenner, maar ook tijdens verschillende eendagskoersen drukte hij dit seizoen al zijn stempel. "Marc heeft laten zien dat hij tot de grootste talenten van zijn generatie behoort", stipt Reef aan.

Hirschi en Pedersen hebben beiden een contract tot en met 2021 getekend.

Verjongingskuur

Met de komst van Cees Bol (23), Max Kanter (20), Joris Nieuwenhuis (22), de al aanwezige Jai Hindley (22) en Michael Storer (21) en nu dus Pedersen en Hirschi, telt Sunweb in 2019 maar liefst zeven neoprofs (renners in hun eerste of tweede jaar als beroepsrenner).

Op dit moment is de selectie van de Duitse ploeg voor volgend seizoen slechts vier renners rijk van dertig jaar of ouder. Onder hen ook de 34-jarige Nicolas Roche, die onlangs werd aangetrokken om Dumoulin tijdens de Tour bij te staan.

Tegenover de komst van de nieuwe renners, staat het vertrek van Phil Bauhaus, Laurens ten Dam, Simon Geschke, Lennard Hofstede en Mike Teunissen. Tom Stamsnijder is de enige overgebleven renner met een aflopend contract.

STER reclame