Xander Bogaerts
NOS Sport

Red Sox van Bogaerts als eerste team al verder

Boston Red Sox heeft in de MLB thuis met 7-2 gewonnen van Toronto Blue Jays. De ploeg van Xander Bogaerts boekte zijn 99ste zege van het seizoen en is nu als eerste team zeker van een vervolg in oktober.

De winnaar van elke divisie plaatst zich rechtstreeks voor de play-offs voor de World Series. De twee beste 'verliezers' van de beide leagues in de MLB (American League en National League) strijden in een wildcardduel om het vierde play-offticket. Boston is nu al minstens zeker van de wildcardwedstrijd.

De Red Sox hebben in de East Division van de American League met nog 17 duels te gaan negen zeges meer dan New York Yankees. Brock Holt tilde tegen Toronto de score met een homerun van 1-2 naar 4-2. Bogaerts maakte één run voor Boston.

Vier Nederlanders nog in de race

Van de zes overige Nederlanders in de MLB zijn er nog vier in de race voor de play-offs of de wildcardwedstrijd.

Didi Gregorius zal met de Yankees vrijwel zeker de wildcardwedstrijd van de American League spelen, terwijl Ozzie Albies zich met Atlanta Braves bijna kan opmaken voor de play-offs in de National League. Atlanta heeft momenteel zeven overwinningen meer dan nummer twee Philadelphia Phillies.

De standen in de MLB op 12 september

Voor Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) en Jonathan Schoop (Milwaukee Brewers) wordt het billenknijpen. De Dodgers en de Brewers staan in hun divisie tweede en hebben één zege achterstand op respectievelijk Colorado Rockies en Chicago Cubs. Als het tegenzit kunnen Jansen en Schoop ook nog overal naast grijpen.

Profar en Simmons klaar

Jurickson Profar (Texas Rangers) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels) zijn na het reguliere seizoen uitgespeeld. Zij staan met hun ploeg vierde en vijfde in hun divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl