Richarlison scoorde twee keer, waaronder op aangeven van Neymar

Brazilië haalt uit tegen El Salvador

Brazilië heeft flink uitgehaald in een oefenwedstrijd tegen El Salvador. In het stadion van American football-club Washington Redskins werd het 5-0. Neymar speelde een hoofdrol met een doelpunt, drie assists en een gele kaart voor een schwalbe.

Neymar benutte in de vierde minuut een strafschop (na een overtreding op Richarlison) en gaf tien minuten later de assist voor een fraai doelpunt van Richarlison. De speler van Everton krulde de bal net binnen het zestienmetergebied in de verre hoek.

Coutinho scoorde vervolgens ook op aangeven van Neymar, waarna Richarlison zijn tweede doelpunt maakte na slordig verdedigen van El Salvador. In de negentigste minuut kopte Marquinhos de 5-0 binnen uit een corner van Neymar.

Vlak voor rust kreeg Neymar - die ook nog een keer op de lat schoot - geel van de scheidsrechter, nadat hij zich had laten vallen in het strafschopgebied.

Neymar heeft nu 59 doelpunten voor de nationale ploeg achter zijn naam staan. Alleen Pele (77) en Ronaldo (62) scoorden vaker voor Brazilië.

Argentinië blijft steken op gelijkspel tegen Colombia

Argentinië kwam in de oefenwedstrijd in en tegen Colombia niet verder dan 0-0. Ajacied Nicolás Tagliafico mocht net als vier dagen geleden tegen Guatemala de Argentijnse aanvoerdersband dragen.

Lionel Messi ontbrak bij Argentinië. De sterspeler meldde zich af bij interim-bondscoach Lionel Scaloni voor de oefenwedstrijden en voedde daarmee de geruchten dat hij definitief een punt achter zijn interlandloopbaan gaat zetten.

VS wint weer eens van Mexico

De Verenigde Staten wonnen voor het eerst in drie jaar van Mexico door een doelpunt van Tyler Adams: 1-0. Het was de eerste treffer in de nationale ploeg voor de pas negentienjarige Adams, die vorig jaar november debuteerde.

Mexico eindigde de wedstrijd met tien man, omdat aanvaller Ángel Zaldívar met rood kon vertrekken na een overtreding op Wil Trapp.

De PSV'ers Hirving Lozano en Érick Gutiérrez deden niet mee bij Mexico. Zij mochten eerder weg van de bondscoach en bereidden zich met PSV voor op de wedstrijd tegen ADO Den Haag van komende zaterdag.