Wekdienst 12/9: Junckers State of the Union en basisschoolleiders in actie

NOS/AFP

Goedemorgen! Vandaag houdt voorzitter Juncker van de Europese Commissie zijn jaarlijkse State of the Union, voeren basisschoolleiders actie en wordt de strafeis bekend tegen negen verdachten die hebben geprobeerd iemand uit de gevangenis te bevrijden.

In het noorden is het bewolkt en valt soms regen, in het zuiden zijn opklaringen en is het droog. De minima liggen rond 15 graden. In de zon kan het nog 22 of 23 graden worden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Basisschoolleiders voeren actie. Ze zijn opgeroepen om 09.00 uur een ontruimingsoefening te houden, met het brandalarm aan.
  • De eis wordt bekend tegen negen verdachten die vorig jaar geprobeerd zouden hebben om met een helikopter een crimineel uit de gevangenis te bevrijden.
  • Voorzitter Juncker van de Europese Commissie houdt de jaarlijkse State of the Union-toespraak. Het is zijn laatste, want volgend jaar zijn de Europese verkiezingen, waarna een nieuwe Europese Commissie wordt geformeerd.

Wat heb je gemist?

Op steeds meer plaatsen aan de oostkust van de VS worden maatregelen genomen vanwege de orkaan Florence. Die komt waarschijnlijk donderdagnacht of vrijdagochtend aan land. Meer dan een miljoen inwoners uit de kustgebieden hebben een evacuatiebevel gekregen, al heeft niet iedereen daar gehoor aan gegeven.

Universiteiten en scholen zijn dicht en fabrieken liggen stil. Onder meer vliegtuigbouwer Boeing en autofabrikant Volvo hebben fabrieken in het gebied gesloten.

Ander nieuws uit de nacht:

Bekijk hier het hele optreden van Glennis Grace

En dan nog dit:

51 is-ie, en president, maar dat weerhield George Weah er niet van een een vriendschappelijke wedstrijd te spelen voor zijn land Liberia. De voormalige spits van AC Milan hield het 79 minuten vol in de thuiswedstrijd tegen Nigeria. Weahs deelname deed geen wonderen: Liberia verloor met 2-1.

Fijne dag!

STER Reclame