Maradona geeft eerste training in Mexico PRO SHOTS

Maradona gepresenteerd in Mexico: 'Ik ben hier niet om vakantie te vieren'

time icon

Diego Armando Maradona is onder grote belangstelling gepresenteerd bij zijn nieuwe club Dorados de Sinaloa in Mexico. De Argentijn leidde, na de noodzakelijke plichtplegingen, gelijk zijn eerste training voor de club die uitkomt op het tweede niveau. "Ik ben hier niet gekomen om vakantie te vieren."

Dorados de Sinaloa speelt in een regio die voornamelijk bekend is door het vele drugsgeweld. Op de persconferentie vertelde Pluisje openhartig over zijn eigen worsteling met alcohol en drugs en zei hij daar klaar mee te zijn: "Ik wil de zon weer zien schijnen en 's nachts slapen. Lange tijd sliep ik helemaal niet meer. Ik was bijna veertien jaar ziek."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Maradona bij presentatie in Mexico openhartig over drugsverleden
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Maradona werd in 1991 geschorst door wereldvoetbalbond FIFA nadat hij positief had getest op cocaïne. In 1994, tijdens het WK in Amerika, viel hij bij een dopingcontrole opnieuw door de mand. In 2000 en 2004 moest hij zelfs worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartproblemen die ontstonden door zijn cocaïnegebruik.

Dochters openden hem de ogen

Het waren Maradona's dochters die hem uiteindelijk overtuigden dat het anders moest. "Ik heb een hoop fouten gemaakt in mijn leven. Je moet als voetballer altijd vooruit kijken, maar mijn drugsgebruik liet me juist terugvallen. Dankzij mijn dochters ben ik daarmee gestopt."

Dorados de Sinaloa staat na zes speelrondes op de dertiende plaats maar als het aan Maradona ligt komt daar snel verandering in. "Ik ben hier niet gekomen om tijd te verdoen of om vakantie te vieren. Ik ben hier gekomen om te werken en de spelers te helpen. We zullen aanvallend gaan spelen want ik hou niet van verdedigend spel. Als de supporters ons steunen dan gaat het erg moeilijk worden om ons te verslaan."

De stap van de inmiddels 57-jarige Argentijn is overigens ook opmerkelijk omdat hij in mei nog een driejarig contract ondertekende als president van de Wit-Russische club Dinamo Brest. "Ik had bijna bij de Wit-Russen getekend, maar omdat er wat problemen waren met de spelers konden we niet tot een akkoord komen. Daarom hebben we besloten het te laten voor nu."

Zodoende hoeft Dinamo Brest niet meer te rekenen op de komst van de enkelvoudig wereldkampioen. "Ik denk er namelijk aan om hier een lange tijd te blijven", aldus de nieuwe coach van Dorados de Sinaloa.

Het is voor Maradona alweer zijn zevende klus als trainer. Eerder stond hij onder andere voor de groep bij Fujairah SC, Al Wasl en het Argentijnse nationale elftal. Hij debuteert op 17 september als coach van Sinaloa, in de thuiswedstrijd tegen Cafetaleros de Tapachula.

STER Reclame