De Tsjechische bondscoach Jarolim ANP

Tsjechische voetbalbond en bondscoach Jarolim uit elkaar

time icon

Karel Jarolim is niet langer de bondscoach van Tsjechië. De Tsjechische voetbalbond meldt op Twitter dat het na onderling overleg afscheid heeft genomen van de 62-jarige trainer. Het besluit komt daags na de 5-1 nederlaag in een oefenduel met Rusland. "Het team heeft een nieuwe impuls nodig", zegt Jarolim zelf.

Afgelopen donderdag werd er in het kader van de Nations League al met 2-1 verloren van Oekraïne. De grote nederlaag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Rusland was de spreekwoordelijke druppel. "De situatie was niet langer houdbaar'', aldus Martin Malik, voorzitter van de Tsjechische voetbalbond.

Jarolim werd in 2016 aangesteld als de opvolger van Pavel Vrba. Hij moest Tsjechië naar het WK in Rusland leiden maar slaagde hier niet in. Eerder was Jarolim werkzaam als trainer bij Slavia Praag, Slovan Bratislava en Al-Ahli.

De Tsjechische voetbalbond gaat de komende dagen met kandidaten voor het bondscoachschap om de tafel.

Česká fotbalová reprezentace
@ceskarepre_cz
Karel Jarolím po vzájemné dohodě opouští pozici trenéra české reprezentace. Fotbalová asociace se v nejbližších dnech setká s kandidáty, kteří by ho mohli nahradit. Děkujeme, trenére.
7 maanden geleden

STER Reclame