Romano Fenati Getty Images

Motorcoureur Romano Fenati stopt met zijn sport. De 22-jarige Italiaan die zondag in opspraak raakte nadat hij tijdens de race in San Marino in de rem had geknepen van zijn tegenstander, gaat aan de slag in de ijzerwarenwinkel van zijn opa.

"Ik ga een tijdje in de winkel van mijn grootvader werken, bij hem en mijn moeder," zei Fenati in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

Ook bood de Italiaan, die na de race nog fel van leer trok en zei dat zijn actie in perspectief moest worden geplaatst, zijn excuses aan.

"Ik zeg sorry tegen de hele sportwereld. Was het maar een slechte droom. De kritiek is terecht en ik begrijp de afkeer jegens mij. Ik wil mij verontschuldigen tegenover iedereen die in mij geloofde."

Absurde actie in Moto2: Fenati knijpt in voorrem tegenstander Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Fenati kneep zondag tijdens de GP van San Marino met een snelheid van 200 kilometer per uur in de voorrem van zijn landgenoot Stefano Manzi terwijl hij hem passeerde. Vlak daarvoor waren de twee met elkaar in aanraking gekomen in een bocht.

De actie van Fenati zorgde voor veel kritiek en de Italiaan werd aanvankelijk voor twee races geschorst. Een dag later maakte zijn team, Marinelli Snipers, bekend dat de motorcoureur was ontslagen.

Ook het team waar Fenati volgend seizoen voor zou gaan rijden, MV Agusta, verscheurde dinsdag zijn contract.

STER reclame