Het tentenkamp is alweer verlaten
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Groningse tenten voor buitenlandse studenten staan alweer leeg

Het tentenkamp dat de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool hadden opgebouwd als noodvoorziening voor internationale studenten, staat weer leeg. De studenten, die er bij het begin van het studiejaar waren ondergebracht, hebben elders onderdak gevonden.

Twintig studenten kunnen voorlopig wonen in een leegstaand schoolgebouw. De rest heeft volgens RTV Noord elders een kamer gevonden.

Het tentenkamp - met in totaal 90 bedden - leidde eind augustus tot opschudding. Dertig bedden op een rij, een toiletgebouw buiten: dat was alles. "Het is antireclame voor Groningen", zei bestuursvoorzitter Henk Pijlman van de Hanzehogeschool. "Studenten zijn burgers die een kamer zoeken. En daar moeten we aan voldoen. En dat is dit jaar bepaald niet makkelijk."

Na 33 afwijzingen allang blij

Er waren ook critici die zeiden dat het tentenkamp bewees dat de Groningse universiteit te gretig studenten uit het buitenland werft. Buitenlandse studenten zelf reageerden milder. "Dertig bedden op een rij, een stoel naast je bed; het is tenminste iets", zei Anton bij Hanze Mag. Addy, een andere buitenlandse student, zegt dat hij na 33 afwijzingen voor een gewone studentenkamer allang blij is dat hij onderdak heeft.

Advertentie via Ster.nl