Bondscoach Ronald Koeman langs de lijn tegen Frankrijk
NOS Voetbal

Koeman baalt: 'Maar we hebben weer kleur op ons gezicht'

De 4-0 afstraffing van een jaar geleden tegen Frankrijk is nog niet vergeten, maar Oranje heeft wel weer wat kleur op de wangen. Dat was de conclusie van bondscoach Ronald Koeman na de 2-1 nederlaag van zijn ploeg in het Stade de France tegen de wereldkampioen.

"Je speelt wel tegen Frankrijk, dus je kunt niet verwachten dat je hier negentig minuten de baas bent op het veld", aldus de bondscoach. "In de eerste helft speelden we met te veel respect voor de tegenstander. Maar als we gaan voetballen, dan kúnnen we ook voetballen. Dat zag je in de tweede helft."

Koeman boos: 'Onnodige nederlaag, we verliezen door eigen fouten'

Dat de Fransen bij de eerste treffer in het zadel werden geholpen door Quincy Promes, zag iedereen. In de tweede helft herstelde Ryan Babel het evenwicht en leek Oranje zelfs op zoek te gaan naar de zege. Tot Olivier Giroud met een knappe volley aan die illusies een einde maakte.

"Daar ben ik echt boos over", benadrukte Koeman. "We verliezen door eigen fouten. Het meest pijnlijk is de tweede goal. Dan moet je de spits verdedigen en het schot eruit halen."

Die scherpe boodschap was vooral gericht aan het adres van zijn aanvoerder Virgil van Dijk. Het was namelijk Van Dijk die Giroud voor zich liet komen bij de tweede goal. "Fouten horen bij voetbal, maar je komt hier niet om te verliezen", aldus de aanvoerder. "En dus baal ik enorm."

"De eerste helft waren we zoekende", vond Van Dijk. "Je komt ongelukkig 1-0 achter, want we hebben weinig kansen weggegeven. Er zat vandaag echt een goed resultaat in."

Op de goede weg

"Wij zijn op de goede weg", concludeerde Koeman. "En dat hebben we vandaag bij vlagen laten zien. "We hebben weer kleur op ons gezicht. Maar we moeten ook een aantal dingen verbeteren om mee te kunnen op het hoogste niveau."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl