De Jong nuchter na eerste basisplaats: 'Ik heb gewoon normaal gespeeld'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Frenkie de Jong nuchter na basisdebuut: 'Denk dat er wel betere ploegen zijn dan Frankrijk'

Frenkie de Jong speelde in het Nations League-duel met Frankrijk pas zijn tweede interland, maar van onervarenheid was bij de 21-jarige middenvelder niets te merken. "Ik vind niet dat ik met lef heb gespeeld, ik heb gewoon normaal gespeeld."

"Als je geselecteerd bent, moet je niet ineens anders gaan spelen, maar juist doen wat je altijd doet. Ik ben ook niet geschrokken van het niveau van Frankrijk. Er zullen nog wel betere teams komen."

De Jong blijft nuchter onder de vele positieve recensies over zijn nog spaarzame optredens in Oranje. "Nu is het allemaal goed. Maar als ik een keer een mindere wedstrijd speel, dan zijn er veel mensen die zeggen dat ik te veel loop met de bal."

Leerzaam en kennismaking

Hij ziet zichzelf nog niet als vaste waarde bij Oranje. "Dit was mijn eerste keer in de basis. Het was leerzaam, een kennismaking met een hoger niveau."

In de eerste helft kwam De Jong en zijn teamgenoten er nauwelijks aan te pas, maar in de tweede helft wist Oranje de wereldkampioen zowaar onder druk te zetten. "De eerste helft was moeizaam. We kwamen er niet echt uit, hoewel we niet veel kansen hebben weggegeven. Dat is wel positief. In de tweede helft durfden we meer te voetballen."

Dat leidde in de 67ste minuut tot de gelijkmaker van Ryan Babel, die een voorzet van de opgekomen Kenny Tete afrondde. "In de tweede helft voelden we aan dat er mogelijkheden lagen", aldus de doelpuntenmaker.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Babel: 'Er had in de tweede helft meer ingezeten'

"Na de 1-1 creƫerden we nog wat kansjes, die we niet helemaal goed uitspelen. Daar had meer ingezeten", zei Babel. "Terwijl zij een heel kleine mogelijkheid gewoon direct afmaken."

"We zijn enorm teleurgesteld. We werkten als groep hard om te voorkomen dat zij mogelijkheden zouden krijgen. En dan valt die tweede goal uit wat niet eens echt een kans is. Dat is dan extra zuur."

STER Reclame