Jonker bezorgt Amsterdam zege op Laren in rommelige wedstrijd

De hockeysters van Amsterdam hebben ook hun tweede duel van het nieuwe seizoen gewonnen. Op bezoek bij Laren werd Kelly Jonker matchwinner door in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

In de eerste helft was er voor het publiek weinig te genieten. Beide ploegen grossierden in balverlies en kansen waren op een hand te tellen. Amsterdam mocht misschien de meeste aanspraak maken op de openingstreffer, maar de twee strafcorners werden knullig verprutst.

Hockeysters Amsterdam winnen in Laren

De tweede helft bood geen verbetering in het spel. Sterker nog; de scheidsrechters, die tijdens de wedstrijd duidelijk te horen waren in de live-uitzending, lieten zich betrappen op uitspraken als "wat een rommelig spel".

Toch was het Amsterdam dat de score opende. In het laatste kwart maakte Jonker zich los van haar directe tegenstander en haalde doeltreffend uit.

Zeldzame nederlaag Den Bosch

De vrouwen van Den Bosch leden op eigen veld een verrassende nederlaag tegen Oranje-Rood. De Eindhovense formatie was met 1-0 te sterk door een treffer in de tweede helft van Maria Cedrés.

Op 8 april verloor Den Bosch voor het laatst, van Amsterdam, maar in de tweeënhalf jaar daarvoor en de periode na de nederlaag in april verloren de vrouwen van coach Raoul Ehren niet.