Nicolas Roche reed in 2015 en 2016 voor Sky Getty

Hij is bezig aan zijn twintigste grote ronde, maar als het aan Nicholas Roche (34) zelf ligt en ook zijn nieuwe werkgever Team Sunweb, komen er nog een aantal bij. "Ik hoop dat ik het team volgend jaar kan helpen voor de Tour te gaan."

De Ier, zoon van de Tourwinnaar van 1987 Stephen Roche, stapt na dit seizoen over van BMC naar Sunweb. Voor zijn huidige ploeg had hij bij de start van de veertiende etappe in de Vuelta grote plannen, maar hij sprak met NOS-verslaggever Han Kock ook al over 2019.

"Ik heb veel zin om een renner als Tom te helpen. We hebben de afgelopen jaren gezien dat hij langzaam maar zeker uitgroeit tot één van de beste renners van zijn generatie."

Roche: 'Ik denk dat Tom de Tour kan winnen'

"Of hij de Tour kan winnen? Ik denk het wel. Om de Tour te winnen, moet heel veel meezitten. Je hebt geluk nodig, de benen. Ik denk dat hij de benen heeft. Wat belangrijk is, is dat hij geen onnodig tijdverlies lijdt. Hij heeft laten zien één van de beste tijdrijders van de wereld te zijn, zo niet de beste. En hij kan de beste klimmers volgen. Dus ik denk dat hij het kan."

Ervaring

"Wat ik kan toevoegen? Hopelijk wat ervaring. Ik heb al vele situaties meegemaakt, al veel kopmannen bijgestaan." Roche reed twee jaar in dienst van Tinkoff, waar hij onder anderen Alberto Contador bijstond. Vervolgens stapte hij over naar Team Sky om twee jaar lang Chris Froome en co te helpen.

"Met mijn kwaliteiten hoop ik dat ik de vele goede klimmers die het team heeft, bij kan staan. Dat ik werk kan doen zodat, bijvoorbeeld, Wilco Kelderman zich kan sparen voor de finale. Dat hij op zijn beurt bij Dumoulin kan blijven."

STER reclame