Kristina Vogel
NOS Wielrennen

Wild schrikt van nieuws Vogel: 'Verschrikkelijk, geen woorden voor'

"Het is verschrikkelijk nieuws. Dit wens je niemand toe." Voor baanwielrenster Kirsten Wild was het schrikken toen ze hoorde van de dwarslaesie en de verlamming bij collega Kristina Vogel. "Als je zoiets hoort, weet je niet eens hoe je moet reageren. Je hebt er eigenlijk geen woorden voor", vertelt zij bij Langs de Lijn En Omstreken.

Wild hoorde het officieel vrijdag, maar wist al langer dat het niet goed ging. "Het baanwielrennen is een erg compacte wereld. Het is maar een klein veld. Via via hoorde ik al wel dat het echt niet goed was en dat ze niet meer kon lopen."

WK 2018: Kirsten Wild viert haar zege op de scratch in het omnium

Het gebeurde allemaal eind juni. Vogel klapte op een Nederlandse junior die de staande start aan het oefenen was. "Het is een onvoorstelbaar ongelukkig ongeluk. Je gaat als een gezonde topsporter, wereldkampioen en noem maar op, naar een baantraining en je komt zo terug."

'Enthousiasme aanstekelijk'

Vogel werd elf keer wereldkampioen en pakte twee olympische medailles, maar ook met minder grote prijzen was Vogel volgens Wild altijd blij. "Wat opvalt is dat ze van elke overwinning geniet, en daar heeft ze er nogal wat van. Of ze nou een wereldbeker wint of een Grand Prixwedstrijd", aldus Wild.

"Ze juicht altijd alsof ze olympisch kampioen is geworden, dat enthousiasme is aanstekelijk. Dat lees je ook weer uit dit bericht, het is een ontzettend sterke vrouw, bewonderenswaardig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl