Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic is op alle fronten iets beter dan Nishikori

Novak Djokovic heeft zich voor de achtste keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van de US Open. De Servische winnaar van 2011 en 2015 was in zijn halve finale op alle fronten - met name op de service - net wat beter dan de Japanner Kei Nishikori: 6-3, 6-4, 6-2.

Het publiek in het Arthur Ashe stadion hield zijn adem in toen Nishikori zich bij 5-2 in de eerste set verstapte toen hij aan wilde leggen voor een smash. Toch niet nóg een opgave na die van Rafael Nadal in de andere halve finale?

Backhand langs de lijn

De Japanse finalist van 2014 was echter in orde en leek aan het begin van de tweede set het initiatief over te nemen van Djokovic. Zijn befaamde backhand langs de lijn hield de Serviër echter uit de problemen. Nishikori kon hem geen enkele keer breken, terwijl Djokovic dat in totaal vier keer deed.

Djokovic komt in de finale uit tegen Juan Martín del Potro en als hij die wedstrijd wint, komt hij met zijn veertiende grandslamtitel op gelijke hoogte met Pete Sampras. Dan heeft hij alleen Roger Federer (20) en Rafael Nadal (17) nog voor zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl