Bo Bendsneyder ANP

Motorcoureur Bo Bendsneyder rijdt de komende twee jaar in dienst van het Drentse team NTS RW Racing GP. De 19-jarige Rotterdammer komt in die periode opnieuw uit in de Moto2-klasse.

"Een geweldig moment", noemde Bendsneyder de ondertekening van zijn nieuwe contract. "Ik kijk ernaar uit voor de eerste keer op de NTS-machine te stappen en aan de slag te gaan voor komend seizoen."

Een maand geleden tekende de Nederlander al een intentieverklaring bij de Nederlandse ploeg. Alleen het budget was nog niet rond om hem aan te kunnen trekken. Mede dankzij een crowdfundactie is het geld er nu wel. "Ik ben veel mensen dank verschuldigd."

Bendsneyder blij met contract in Moto2: 'Had ook anders kunnen lopen'

Teameigenaar Roelof Waninge was in zijn nopjes. "Iedereen heeft de afgelopen paar weken hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Als het dan uiteindelijk lukt, kunnen we niet anders dan tevreden zijn."

Bendsneyder stapte dit jaar over van de Moto3 naar de Moto2-klasse. Hij maakt echter een moeizaam seizoen door, haalde geen enkel WK-punt en moet aan het eind van het seizoen vertrekken bij zijn team Tech3.

In de Moto3-klasse eindigde hij de afgelopen seizoenen als 14de en 15de in de WK-stand.

Juni 2018: Bo Bendsneyder ANP

STER reclame