EPA

De Amerikaanse rapper Malcolm James McCormick, alias Mac Miller, is op 26-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de familie van de rapper. Volgens entertainmentwebsite TMZ is een overdosis drugs de doodsoorzaak.

Mac Miller wordt gezien als een van de talentvolste rappers van zijn generatie. Hij heeft vier albums uitgebracht, twee live-albums, twee ep's en elf mixtapes. Zijn laatste clip kwam afgelopen juli uit. Daarin ligt de rapper in een grafkist.

Mac Miller was ook bekend als de ex-vriend van Ariana Grande. Zij zou het met hem hebben uitgemaakt omdat hij veel drugs gebruikte. Na de aanslag in Manchester op 22 mei 2017 traden ze samen op bij het benefietconcert ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Hij speelde vorig jaar juli nog in Tilburg op het WOO HAH-festival.

Op sociale media reageren veel beroemdheden op de dood van Mac Miller. Chance The Rapper, die met Mac Miller op tour is geweest, zegt gebroken te zijn door het nieuws. "Behalve dat hij heeft geholpen mijn carrière een boost te geven, was hij ook een van de aardigste jongens die ik ooit heb gekend. Een geweldige man. Ik hield echt van hem. Ik ben er kapot van."

Ook rapper J. Cole heeft zijn medeleven via sociale media betuigd, net als collega Wiz Khalifa en producer Timbaland.

Mac Miller en Ariana Grande Hollandse Hoogte

Ex-vriendin Ariana Grande heeft nog niet op het overlijden van Miller gereageerd. Wel heeft ze de instellingen van haar Instagram-account aangepast, zodat mensen niet meer kunnen reageren op eerdere geplaatste foto's. De zangeres wordt namelijk in de reacties de dood van Miller verweten.

Het is niet de eerste keer dat Grande kritiek over zich heen krijgt vanwege Miller. Eerder dit jaar voelde de zangeres zich al genoodzaakt zich te verdedigen toen Miller werd gearresteerd voor rijden onder invloed. Toen kreeg ze ook veel verwijten van fans over zich heen. Grande schreef toen op sociale media: "Ik heb geprobeerd hem te helpen en jarenlang gebeden dat hij stabieler zou worden. Een vrouw de schuld geven van het onvermogen van een man en het feit dat hij zijn zaken niet goed heeft geregeld, is een groot probleem."

Grande had van augustus 2016 tot mei dit jaar een relatie met Miller.

STER reclame