Sander de Wijn (midden) in actie namens Kampong tegen Bloemendaal

Bloemendaal beëindigt indrukwekkende reeks Kampong

Bloemendaal heeft vrijdagavond landskampioen Kampong de eerste reguliere hoofdklassenederlaag sinds 19 maart 2017 bezorgd. De winnaar van de Euro Hockey League versloeg de landskampioen in Utrecht met 2-1.

Liefst dertig wedstrijden op rij hoefde Kampong geen nederlaag te slikken in de hoofdklasse. Alleen Klein Zwitserland (65 wedstrijden, 1977-1981) en Amsterdam (39 wedstrijden, 1973-1975) kenden tot nu toe een langere ongeslagen reeks, zo zocht hockey.nl uit.

Ook Bloemendaal is bezig aan een imposante serie. De ploeg van coach Michel van den Heuvel is nu 27 wedstrijden ongeslagen. Bloemendaal verloor op 23 april 2017 zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie.

Doelpunten van Tim Swaen (2de minuut) en Florian Fuchs (39ste minuut) wezen Bloemendaal de weg richting de winst, ondanks de aansluitingstreffer van Kampong door Silas Lageman in de 52ste minuut.

Kampong joeg in de slotfase nog op de gelijkmaker, maar Bloemendaal bezweek niet onder de Utrechtse druk.

Maximaal resultaat

Bloemendaal is na de derde speelronde nog de enige ploeg uit de hoofdklasse met het maximale resultaat. Naast Kampong verspeelden ook Oranje-Rood en Rotterdam vrijdagavond voor het eerst punten.

Oranje-Rood, een andere titelkandidaat, kwam in de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Klein Zwitserland niet verder dan 1-1.

Bob de Voogd zorgde na vijf minuten met zijn vierde seizoenstreffer voor de 0-1, maar Koen Bijen hielp de club uit Den Haag uiteindelijk langszij.