FC Twente-speelsters Sisca Folkertsma (l), Renate Jansen (m) en Myrthe Moorrees vieren de 1-0 tegen PSV

Voetbalsters Twente winnen seizoensopener van PSV

De voetbalsters van FC Twente zijn het nieuwe seizoen begonnen met een 1-0 zege in de topper met PSV. International Renate Jansen kroonde zichzelf in de blessuretijd van de eerste helft tot matchwinner.

PSV, dat afgelopen zomer bijna de halve selectie had vervangen, wist aardig partij te bieden tegen de ploeg die vorig seizoen als eerste eindigde in de reguliere competitie.

De ploeg van de nieuwe coach Sander Luiten deed zeker niet onder voor de Tukkers, creëerde ook wat kansen, maar wist het net uiteindelijk niet te vinden.

Eerste eredivisiegoal van het seizoen voor Ajax

Bij Ajax-PEC Zwolle viel het eerste doelpunt van de competitie. Die primeur was na zeventien minuten voor Ellen Jansen, die op aangeven van Liza van der Most geheel vrij de 1-0 binnen mocht koppen.

Het bleek de opmaat voor een soepele 3-1 zege van de Amsterdamse landskampioen.

Jansen tekende namelijk niet veel later ook voor de 2-0 na een fraaie steekpass van Kika van Es. Maud Asbroek deed snel wat terug voor de bezoekers door van afstand de 2-1 binnen te kegelen, maar al snel was de marge via Marjolijn van den Bighelaar weer twee doelpunten.

Eerste reguliere zege Excelsior/Barendrecht ooit

Excelsior/Barendrecht begon vorig seizoen met een team in de eredivisie en wist in het reguliere seizoen geen punt te pakken. Alle zestien duels gingen verloren en pas in de nacompetitie wist de ploeg één keer te winnen.

In de eerste wedstrijd van dit seizoen was het meteen al raak. Thuis tegen ADO Den Haag won de ploeg dankzij doelpunten van Jolina Amani en Nidia Bos met 2-0.

Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor Marthe van Erk, Eline Koster, Carmen Simonis en Nikki Ridder. Renee Zoutewelle viel een kwartier voor tijd in.

Het vijftal kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag omdat ze bij de Haagse club te weinig aan spelen toekwamen.