Dirk Kuijt (r) en Rafael van der Vaart (l)
NOS Voetbal

KNVB geeft ook Kuijt en Van der Vaart afscheid bij Oranje

In navolging van Wesley Sneijder krijgen ook Dirk Kuijt en Rafael van der Vaart een afscheid bij het Nederlands elftal. Al zal de manier waarop er iets anders uitzien dan bij de recordinternational.

De KNVB laat weten dat het Kuijt en Van der Vaart, goed voor respectievelijk 104 en 109 interlands, rondom het Nations League-duel met Duitsland op 13 oktober in de Johan Cruijff Arena in het zonnetje gaat zetten.

De voetbalbond schrijft in het persbericht: "Beide ex-internationals zijn exponenten van een generatie die voetballiefhebbers over de hele wereld en het Oranjelegioen in het bijzonder op meerdere EK's en WK's in extase hebben gebracht."

"Vanwege hun grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal verdienen zij een bijzondere avond waarop het Oranjelegioen afscheid kan nemen van hun vroegere helden."

2013: knipoog van Cristiano Ronaldo voor Rafael van der Vaart

De 38-jarige Kuijt sloot na de landstitel met Feyenoord in 2017 zijn carrière af. De 35-jarige Van der Vaart is nog altijd actief. Hij speelt momenteel bij Esbjerg in Denemarken.

Traditie

Vanaf dit jaar wordt er jaarlijks afscheid genomen van oud-internationals rondom een officiële interland. In de even jaren zijn de mannen aan de beurt, in de oneven jaren de vrouwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl