Wout Poels ANP

Wout Poels heeft op mooie wijze de zesde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam gebracht. De Sky-renner troefde in het Lake District in de koninginnenrit op de slotklim (Whinlatter Pass, 3,2 kilometer, gemiddeld 7%) Julian Alaphilippe af.

Vasil Kiryjenka, James Shaw, Connor Swift en Tony Martin gingen er vandoor, sloegen een gat van ruim drie minuten maar werden op de slotklim, vooral door toedoen van QuickStep, ingerekend.

Alaphilippe zette op twee kilometer van de finish aan en alleen klassementsleider Primoz Roglic en Hugh Carthy konden mee. Na een tweede versnelling moest Roglic passen, terwijl Poels juist sterk terugkwam.

De Nederlander reed Alaphilippe, die wel de leiderstrui pakte, in de laatste meters op afstand. Poels is de nieuwe nummer twee in het klassement, op 0.17 van de Fransman. Roglic geeft 0.32 toe op de leider.

"Het is voor de derde keer dat ik een rit met finish bergop win in deze ronde. Het maakt me een blij man", verklaarde Poels na zijn ritwinst.

"En het is fijn om op te schuiven in het klassement, al wordt het lastig om Alaphilippe nog uit de leiderstrui te rijden, omdat we niet meer echt hoeven te klimmen."

Slotweekend

De Ronde van Groot-Brittannië eindigt zondag met een vlakke rit in Londen. Zaterdag moeten er nog wat heuvels worden beklommen in de 215,6 kilometer lange rit van West Bridgford naar Mansfield.

STER reclame