1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Oranje-vrouwen stuiten op Denemarken in WK-play-offs

De eerstvolgende hobbel die de Nederlandse voetbalvrouwen moeten nemen om alsnog het WK van volgend jaar in Frankrijk te bereiken, is de nationale ploeg van Denemarken. Dat is de uitkomst van de loting die vanmiddag in het Zwitserse Nyon heeft plaatsgevonden.

Vorig jaar trof Nederland de Deense vrouwen in de finale van het EK in eigen land. Er werd toen met 4-2 gewonnen. Oranje begint de dubbele confrontatie in oktober met een thuiswedstrijd.

Nederland veroordeelde zichzelf afgelopen dinsdag tot de play-offs door in de kwalificatiereeks de afsluitende groepswedstrijd tegen Noorwegen te verliezen. Een gelijkspel had volstaan voor rechtstreekse plaatsing voor het eindtoernooi, maar de kampioen van Europa ging in Oslo met 2-1 onderuit.

'Technische ploeg'

Sari van Veenendaal, doelvrouw van de Oranje-formatie, had nog niet zo erg stilgestaan bij de mogelijke tegenstanders in de play-offs. "De afgelopen dagen stonden vooral in het teken van het verwerken van de gemiste kans. Maar goed, we wisten dat het Denemarken of België zou worden en dat zijn allebei heel goed ploegen met veel kwaliteit."

Uiteindelijk kwam 'oude bekende' Denemarken uit de bus. "Vorig jaar hebben we op het EK twee keer met succes tegen ze gespeeld. Het is een ploeg met een heleboel ervaren speelsters. De bekendste is Pernille Harder, denk ik, de nummer tien. En een goede spits: Nadia Nadim. Het is een heel technische ploeg die verzorgd voetbal wil spelen, maar die ook vanuit de counter dodelijk kan zijn."

Van Veenendaal: 'Op het EK wonnen we twee keer van Denemarken'

Maar geen onoverkomelijke opponent, benadrukt Van Veenendaal. "Het is een tegenstander met mogelijkheden voor ons. We hebben eerst nog de competitie met de clubs, maar daarna gaat de blik op de play-offs. We weten nu waar we ons op moeten voorbereiden."

Als Oranje, dat vierde staat op de UEFA-coëfficiëntenlijst, de dubbel tegen de nummer elf goed doorkomt, speelt het in november twee duels om een WK-ticket tegen de winnaar van de confrontatie tussen Zwitserland (zesde op de lijst) en België (dertiende).

Oranje verliest in Noorwegen en moet in play-offs strijden om WK-ticket

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl