Bloemen op Reynolds' Hollywoodster
NOS Nieuws

Hollywood gedenkt ondeugende Reynolds

Filmsterren hebben bedroefd gereageerd op het overlijden van Burt Reynolds. De acteur overleed gisteren op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval.

"Ik zal mijn jaren met Burt altijd herinneren", liet tegenspeelster en oud-partner Sally Field weten. "Hij is onderdeel van mijn verleden en ik zal hem in mijn hart dragen zolang ik leef."

Reynolds' ex-vrouw Loni Anderson, moeder van zijn zoon Quinton, bedankt iedereen voor de steunbetuigingen. "Quinton en ik zijn geraakt door de enorme hoeveelheid liefde en steun die we van vrienden en familie wereldwijd krijgen", schrijft ze in een reactie. "We zullen hem en zijn prachtige lach missen."

"Ik zal altijd die vrolijke lach, die ondeugende oogjes en zijn unieke gevoel voor humor herinneren", schrijft ook Dolly Parton bij een foto van hun beiden in Best little whorehouse in Texas. "Je zult altijd mijn favoriete sheriff blijven. Rust in vrede vriend."

Ruimhartig

Ook andere acteurs halen herinneringen op aan de ruimhartige Reynolds. Collega Kevin Bacon beschrijft hoe superster Reynolds de tijd voor hem nam toen hij als beginnend acteur op een filmset kwam. "Ik had maar een paar regels tekst, maar deze megaster was echt aardig tegen een snotneus als ik, zonder enige reden. Mijn rolletje werd uit de film geschreven, maar ik ben die ster nooit vergeten."

Sylvester Stallone grapt dat Reynolds een rol in First blood ambieerde. "Hij vond dat ik hem kolonel Trautman had moeten laten spelen. Ik zei dat dat onmogelijk was. 'Je bent te te duur en te beroemd en waarschijnlijk stoerder dan Rambo zelf'."

Mede-actieheld Arnold Schwarzenegger meent dat Reynolds, die aanvankelijk footballspeler had willen worden, in Hollywood de weg vrijmaakte voor sporters. "Hij liet zien hoe je als atleet de overgang kon maken naar bestbetaalde acteur. Dat heeft me altijd geïnspireerd."

Burt Reynolds

Tarantino

Reynolds beleefde zijn gloriedagen in de jaren 70 en 80, met actiekomedies als Cannonball run en Smokey and the bandit. Na een dip in zijn carrière en een getroebleerd privéleven maakte hij een comeback in Boogie nights, wat hem een Oscarnominatie opleverde.

Reynolds stond op het punt de opnames te beginnen van Quentin Tarantino's Once Upon A Time In Hollywood, over de moorden van Charles Manson. Het is nog niet duidelijk wie die rol nu zal gaan spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl