Volleyballers kijken uit naar WK: 'Mooi dat we er nu weer staan'

"We zijn een tactisch sterk team, alleen ontbreekt het ons aan ervaring op het allerhoogste niveau. Die moeten we zo snel mogelijk opdoen." Bondscoach Gido Vermeulen en de Nederlandse volleybalmannen krijgen hun zin, want volgende week begint het WK.

Voor het eerst sinds 2002 neemt Nederland deel aan de mondiale eindronde, die in Bulgarije en Italië wordt afgewerkt.

"Dat is heel lang geleden en het is alleen maar mooi dat we er nu weer staan", zegt aanvaller Nimir Abdelaziz.

"We hebben genoeg kwalificaties voor WK's gespeeld. We waren er behoorlijk dichtbij, haalden het nooit, maar nu maken we het toch nog mee", voegt passer/loper Jeroen Rauwerdink daaraan toe.

Jeroen Rauwerdink ANP

In de poulefase treft Oranje achtereenvolgens Canada, China, Brazilië, Frankrijk en Egypte. "Brazilie is het beste land van de wereld, Frankrijk is een fantastisch mooi team en ook Canada moeten we niet onderschatten. De nummers één, zes en negen van de wereld zitten bij ons in de poule."

Omdat de eerste vier in de poule zich voor de volgende ronde plaatsen, is er wel degelijk hoop op het bereiken van de volgende ronde. "Onze focus ligt vooral op de wedstrijden tegen China en Egypte. Als je daarin resultaat haalt, dan ben je door", denkt Abdelaziz.

"Ik denk dat wij kunnen verrassen met heel veel geweld, in service en aan het net. We hebben grote, sterke jongens die goed bediend worden", is Vermeulen hoopvol.

STER reclame