Wereldkampioen Frankrijk bijt zich stuk op Duitsland

Wereldkampioen Frankrijk is er niet in geslaagd om de Nations League vlekkeloos te starten. In München bleek de onttroonde wereldkampioen Duitsland een taaie tegenstander: 0-0. Keepers Manuel Neuer en Alphonse Aréola blonken uit.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat de Duitsers defensief de zaken beter op orde hadden dan op het voorbije WK, waar het zich blameerde door al na de groepsfase huiswaarts te keren.

Bondscoach Joachim Löw hanteerde een 4-1-4-1 systeem, met vier centrumverdedigers achterin en Joshua Kimmich als verdedigende middenvelder.

Joshua Kimmich en Paul Pogba vallen om

Frankrijk, met tien spelers die ook in de WK-finale aan de start stonden, kon moeilijk een opening vinden in de Duitse muur.

Alleen een kopbal van Olivier Giroud en een vrije trap van Kylian Mbappé zorgden voor enige opwinding. Doelman Neuer had beide keren een antwoord in huis.

Aan de andere kant stuitte Timo Werner op Aréola, de vervanger van de geblesseerde Hugo Lloris. Meer liet Die Mannschaft in aanvallend opzicht niet zien, waardoor de eerste 45 minuten voor de liefhebbers als saai konden worden bestempeld.

Timo Werner lost een schot, Benjamin Pavard komt net te laat

Antoine Griezmann zette kort na rust Neuer weer aan het werk, maar de sluitpost hield andermaal zijn doel schoon. Hetzelfde gebeurde een kwartier later.

In de tegenstoot redde Aréola knap op een inzet van Marco Reus. Even later verijdelde hij ook treffers van Mats Hummels en Matthias Ginter.

Alphonse Aréola verhindert een goal van Marco Reus

In de slotfase verving de voor het WK gepasseerde Leroy Sané nog Marco Reus bij de Duitsers, maar hij wist niet te scoren. Frankrijk kon ook geen vuist meer maken.

Zondag vervolgen de Fransen de Nations League. In groep 1 van divisie A is dan het Nederlands elftal de tegenstander.