Nicolai Jørgensen juicht na een doelpunt
NOS Voetbal

Jørgensen trefzeker bij eerste minuten van het seizoen

Nicolai Jørgensen heeft vanmiddag voor het eerst dit seizoen minuten gemaakt bij Feyenoord. De Deense spits, die na het WK geblesseerd raakte aan zijn voet, kwam 45 minuten in actie in een besloten oefenwedstrijd tegen NEC (4-1) en was hierin direct trefzeker.

Blessure

Jørgensen miste de eerste vier wedstrijden van het seizoen. Hij kreeg na het WK weliswaar een extra lange vakantie van Feyenoord, maar raakte direct bij zijn terugkomst op het trainingsveld geblesseerd aan zijn voet. De achtste finale tegen Kroatië op het WK afgelopen zomer, waarin hij een penalty miste, was zodoende de laatste wedstrijd van de spits.

Sinds eind augustus trainde Jørgensen alweer met de selectie van Feyenoord mee. Het oefenduel met NEC was bedoeld om de spits ook weer wat wedstrijdritme te laten opdoen. Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt weer over Jørgensen te kunnen beschikken in de uitwedstrijd tegen AZ op 16 september.

Behalve Jørgensen waren ook Steven Berghuis, Luis Sinisterra en jeugdspeler Joël Zwarts trefzeker in de gewonnen wedstrijd tegen de Nijmegenaren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl