Sneijder vergeet niet dat hij uit Ondiep komt

Sportpark Thorbeckelaan in Utrecht. Een prominente plek in de Utrechtse volkswijk Ondiep. Het is de plek waar Wesley Sneijder opgroeide en zijn eerste stappen op het voetbalveld zette als speler van DOS.

Het is ook de plek waar Sneijder laat zien dat hij zijn afkomst niet verloochent. De middenvelder, die vanavond zijn laatste interland speelt, is met zijn broers en vader een belangrijke sponsor van de club.

Daarnaast is broer Jeffrey assistent-trainer en speelt broertje Rodney, oud-speler van onder meer FC Utrecht, RKC Waalwijk en Dundee United, in het eerste elftal.

Wesley Sneijder Pro Shots

Met de stichting Sport Ondiep probeert Wesley Sneijder de jeugdafdeling van DHSC een kwaliteitsimpuls te geven. Zo zorgde de stichting voor een jeugdtrainer en een hoofd jeugdopleidingen.

"Het is niet zo dat hij zegt: hier heb je een berg geld. Doe ermee wat je wilt", vertelt DHCS-voorzitter Ron Klunder. "Hij wil er ook bij betrokken zijn, ik heb wekelijks overleg met hem."

2011: Wesley Sneijder terug bij zijn basisschool waar een voetbalplein naar hem is genoemd ANP/Ton van den Berg

Maar Sneijder doet niet alleen veel voor de club. Ook de buurt rond het sportpark wordt door de recordinternational gesteund. Met de stichting Sport Ondiep ondersteunt Sneijder de voedselbank en mensen uit de wijk.

In december 2017 deelde hij in het paviljoen van de club kerstpakketten uit aan mensen uit Ondiep. Bij het lokale Ondiep TV vertelde hij waarom. "Ik heb heel veel te danken aan deze wijk. Het voelt goed dat ik iets kan terugdoen voor deze wijk. Niet alleen voor mensen die bij de voedselbank zitten, maar ook voor 65-plussers en de jeugd."

In 2005 opende Wesley Sneijder een Cruijff Court in de Utrechtse wijk Ondiep ANP
De interlandcarrière van Sneijder in vogelvlucht Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame