Sneijder vergeet niet dat hij uit Ondiep komt

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sneijder vergeet niet dat hij uit Ondiep komt

Sportpark Thorbeckelaan in Utrecht. Een prominente plek in de Utrechtse volkswijk Ondiep. Het is de plek waar Wesley Sneijder opgroeide en zijn eerste stappen op het voetbalveld zette als speler van DOS.

Het is ook de plek waar Sneijder laat zien dat hij zijn afkomst niet verloochent. De middenvelder, die vanavond zijn laatste interland speelt, is met zijn broers en vader een belangrijke sponsor van de club.

Daarnaast is broer Jeffrey assistent-trainer en speelt broertje Rodney, oud-speler van onder meer FC Utrecht, RKC Waalwijk en Dundee United, in het eerste elftal.

Wesley Sneijder Pro Shots

DOS werd in 1958 kampioen van Nederland door in de laatste wedstrijd tegen SC Enschede, in verlenging, te verslaan. Tonny van der Linden maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

In 1970 fuseerden DOS, Elinkwijk en Velox tot FC Utrecht en gingen de drie clubs verder op amateurniveau. DOS wisselde jarenlang de eerste klasse af met de tweede klasse. Vanaf 2002 kelderde de club in drie jaar tijd naar de vijfde klasse. Door een gebrek aan vrijwilligers werd DOS in 2004 opgeheven, waardoor de fusie met buurman Holland redding moest brengen. Later is daar Stichtse Boys nog bijgekomen. Vandaar DHSC.

Met de stichting Sport Ondiep probeert Wesley Sneijder de jeugdafdeling van DHSC een kwaliteitsimpuls te geven. Zo zorgde de stichting voor een jeugdtrainer en een hoofd jeugdopleidingen.

"Het is niet zo dat hij zegt: hier heb je een berg geld. Doe ermee wat je wilt", vertelt DHCS-voorzitter Ron Klunder. "Hij wil er ook bij betrokken zijn, ik heb wekelijks overleg met hem."

2011: Wesley Sneijder terug bij zijn basisschool waar een voetbalplein naar hem is genoemd ANP/Ton van den Berg

Maar Sneijder doet niet alleen veel voor de club. Ook de buurt rond het sportpark wordt door de recordinternational gesteund. Met de stichting Sport Ondiep ondersteunt Sneijder de voedselbank en mensen uit de wijk.

In december 2017 deelde hij in het paviljoen van de club kerstpakketten uit aan mensen uit Ondiep. Bij het lokale Ondiep TV vertelde hij waarom. "Ik heb heel veel te danken aan deze wijk. Het voelt goed dat ik iets kan terugdoen voor deze wijk. Niet alleen voor mensen die bij de voedselbank zitten, maar ook voor 65-plussers en de jeugd."

In 2005 opende Wesley Sneijder een Cruijff Court in de Utrechtse wijk Ondiep ANP

Wesley Sneijder gaat zich ook als ambassadeur inzetten voor de Johan Cruyff Foundation. Hij ziet voor zichzelf een mooie taak weggelegd. "Ik vind het geweldig dat ik me mag inzetten om het werk van de Foundation meer bekendheid te geven."

"De Foundation heeft mooie projecten, waarmee ze jeugd in beweging brengen, maar ze zorgen ook dat deze kinderen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en leren samenwerken", aldus Sneijder.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De interlandcarrière van Sneijder in vogelvlucht
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame