ANP

Goedemorgen! Recordinternational Wesley Sneijder neemt vandaag afscheid van Oranje en Jos B. komt naar Nederland.

Het is vandaag wisselend bewolkt en er vallen regen- of onweersbuien. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen geleidelijk droger. De maxima liggen tussen 19 en 21 graden bij een matige noordwestenwind.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten

  • Verdachte Jos B. in de zaak-Nicky Verstappen komt naar Nederland. Hij wordt met een speciaal vliegtuig opgehaald in Spanje.
  • In Den Haag is een demonstratie tegen de uitzetting van de Armeense kinderen Howick en Lili. Aanstaande zaterdag moeten de twee Nederland hebben verlaten, maar veel mensen vinden dat ze mogen blijven.
  • Wesley Sneijder neemt vanavond afscheid van Oranje. Dat doet hij in de Johan Cruijff Arena in het oefenduel tegen Peru. De recordinternational komt met de wedstrijd op 134 interlands.

Wat heb je gemist?

Binnen de Amerikaanse regering wordt 'stil verzet' gevoerd tegen president Trump, schrijft een anonieme hooggeplaatste functionaris in het Witte Huis in een ingezonden stuk in The New York Times. "We proberen te doen wat goed is, zelfs als Donald Trump dat niet doet", schrijft de auteur, die ook opmerkt dat Trumps handelen "schadelijk is voor de gezondheid van ons land".

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Op de US Open is de Japanner Kei Nishikori (28) voor de derde keer in zijn carrière geplaatst voor de halve finales. Niks bijzonders zou je zeggen. Maar gisteren plaatste ook zijn acht jaar jongere landgenote Naomi Osaka zich al op indrukwekkende wijze voor de halve eindstrijd. Het is de eerste keer dat Japan op een grandslamtoernooi zowel bij de mannen als vrouwen vertegenwoordigd is in de halve finales. Overigens strandde de Nederlandse Demi Schuurs in de kwartfinales van het damesdubbelspel.

Kei Nishikori AFP

Fijne dag!

STER reclame