Novak Djokovic en John Millman
NOS Sport

Djokovic overleeft uitputtingsslag tegen Federer-bedwinger wel

Het is Novak Djokovic wél gelukt om de muurvaste en onvermoeibare John Millman van zich af te schudden op de US Open. De Serviër bereikte de halve finales door de Australische bedwinger van Roger Federer met 6-3, 6-4, 6-4 te verslaan.

Anders dan de score doet vermoeden, was het een uitputtingsslag voor Djokovic. Hij brak Millman meteen, maar de lange slopende rally's in het benauwde Arthur Ashe Stadion eisten steeds meer hun tol van het lichaam van de Serviër.

Cruciaal moment

Van vermoeidheid zakte hij meermaals door zijn knieën, terwijl Millman juist opleefde in de hitte. De Australiër was echter wel doorweekt van het zweet en kreeg bij hoge uitzondering toestemming om zich bij 2-2 in de tweede set om te kleden. Een cruciaal moment.

John Millman vraagt of hij andere kleding mag aandoen, Novak Djokovic kan er wel om lachen

Djokovic gebruikte de pauze van tien minuten om uit te rusten en nam tabletten in om zijn lichaam weer op orde te krijgen. Dat werkte, want hij herstelde, kreeg meer rust in zijn spel en was vanaf dat moment de betere speler.

"Ik heb nog nooit zoveel gezweet als hier, het is echt ongelooflijk. Ik moet zeker tien shirts meenemen per wedstrijd. En na twee games ben ik doorweekt van het zweet", zei Djokovic na afloop.

"Zowel overdag als 's nachts is er haast geen zuurstof op de baan. Het voelt alsof je in een sauna bent. Ik denk dat de organisatie zich moet bezighouden met deze kwestie."

Twee waarschuwingen

De zege leek na een vroege break in de derde set binnen, maar vanwege twee waarschuwingen in een game voor treuzelen moest hij een eerste service inleveren en kwam Millman op 3-2 weer langszij. Op 4-4 brak Djokovic weer en toen was het verzet van Millman eindelijk gebroken.

Djokovic speelt in de halve finales tegen de Japanner Kei Nishikori, die in vijf sets won van de Kroaat Marin Cilic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl