Demi Schuurs Getty Images

Dubbelspecialiste Schuurs loopt halve finales US Open op één punt mis

time icon

Demi Schuurs heeft op de US Open een pijnlijke nederlaag geleden in de kwartfinales van het damesdubbelspel. Ze liet samen met de Belgische Elise Mertens een matchpoint onbenut tegen topfavorieten Barbora Krejciková en Katerina Siniaková en verloor: 6-2, 6-7 (7), 3-6.

Dubbelspecialiste Schuurs, die dit jaar zes titels pakte en doordrong tot de top-tien van de wereldranglijst, was op een grandslamtoernooi nog nooit verder gekomen dan de derde ronde. Ze had tot dit jaar pas één partij gewonnen op de US Open.

Elise Mertens en Demi Schuurs AFP

Bijna stond ze dus in de halve finales in New York, maar het matchpoint op 7-6 in de tiebreak was niet aan haar en Mertens besteed. In de laatste set plaatsen Krejciková en Siniaková op 3-2 de beslissende break.

Bizar punt

De Tsjechischen kwamen op een wonderlijke manier op matchpoint. De bal belandde kort buiten de baan, Krejciková ging er in volle vaart op af en sloeg - terwijl ze struikelde over haar tennistas en op de scheidsrechtersstoel botste - een winner.

Krejciková en Siniaková zijn de nummers een van de wereld, wonnen dit seizoen Roland Garros en Wimbledon en haalden vorig jaar op de US Open de finale.

STER Reclame