André Greipel EPA

André Greipel heeft na de eerste ook de vierde rit gewonnen in de Ronde van Groot-Brittannië. De Duitser was in een sprint veruit de sterkste. Sacha Modolo werd tweede, leider Patrick Bevin werd derde en won vier bonificatieseconden.

Vrijwel direct na de start namen Thomas Moses, Hayden McCormick, Paul Ourselin, Nicholas Dlamini en Matthew Holmes de benen. Het peloton gunde de koplopers nooit meer dan twee minuten voorsprong.

Het duo McCormick en Ourselin bleef als laatste over uit de kopgroep en werd op drie kilometer van de finish teruggehaald, vooral dankzij het werk van Iljo Keisse (QuickStep) voor sprinter Fernando Gaviria. In de sprint kwam de Colombiaan echter niet in het stuk voor; hij werd slechts twaalfde.

Vier tellen

Bevin heeft dankzij de bonificatieseconden nu vier tellen voorsprong op de Australiër Cameron Meyer, de Fransman Julian Alaphilippe volgt op zes seconden. Wout Poels is voorlopig vijfde. Donderdag kan de Limburger van Sky een greep naar de macht doen in de ploegentijdrit. De Ronde van Groot-Brittannië eindigt zondag.

STER reclame