Kanstantsin Sivtsov op het podium als eindwinnaar van de Ronde van Kroatië tourofcroatia.com
NOS Wielrennen

In de herfst van zijn loopbaan loopt Sivtsov (36) nog tegen epo-lamp

Het klinkt als een bericht uit vervlogen tijden. Toch is opnieuw een renner geschorst op verdenking van het gebruik van epo.

Bij de 36-jarige Kanstantsin Sivtsov zijn op 31 juli buiten competitie sporen aangetroffen van het prestatiebevorderende middel. De Wit-Russische renner van Bahrein-Merida is door de UCI voorlopig geschorst in afwachting van de uitkomst van de B-staal.

In 2004 werd Sivtsov in het Italiaanse Verona wereldkampioen op de weg bij de beloften door Thomas Dekker voor te blijven. Als prof kon hij de verwachtingen vervolgens nooit echt waarmaken, al wist hij twee keer in de toptien te eindigen van het algemeen klassement in de Giro d'Italia. In 2009 won hij de achtste etappe in de Ronde van Italië.

Kanstantsin Sivtsov met Thomas Dekker op het podium van de WK voor beloften in 2004 AFP

Sivtsov reed onder meer voor Fassa Bortolo, HTC-Columbia en was vier jaar lang een gewaardeerde kracht bij Team Sky. Anderhalf jaar geleden stapte hij over van Dimension Data naar de ploeg van Vincenzo Nibali.

In de late herfst van zijn carrière won Sivtsov, die over een aflopend contract beschikte dat niet verlengd zou worden, dit jaar nog de derde etappe van de Ronde van Kroatië na een enerverend gevecht met Pieter Weening. Die zege was ook de basis voor de eindzege in Kroatië.

STER reclame