Agressieve Williams neemt regie in handen op US Open

time icon
AFP

Serena Williams heeft zich via Karolína Plísková (6-4, 6-3) geplaatst voor de halve finales van de US Open. Als de 36-jarige Amerikaanse het toernooi wint, evenaart ze met haar 24ste grandslamtitel het record van Margaret Court uit de jaren zeventig.

Een jaar geleden beviel Williams van een dochter, een half jaar nadat ze - reeds zwanger - de Australian Open had gewonnen en de teller op 23 kwam. Op Roland Garros haalde ze dit jaar bij haar rentree de vierde ronde en op Wimbledon verloor ze de finale.

Revanche

Het duel met Plísková op de US Open was beladen, omdat Williams drie jaar geleden in de halve finales een gevoelige nederlaag leed tegen de Tsjechische.

Karolína Plísková en Serena Williams in 2016 EPA

Dit keer had Williams duidelijk de regie in handen. Ze speelde met veel risico en sloeg of een fout of een winner. Na een 4-2 achterstand in de eerste set won de Amerikaanse acht games op rij en eindigde het duel met 34 winners, maar ook 30 onnodige fouten.

In de halve finales speelt Williams tegen de Letse Anastasija Sevastova, die de Amerikaanse titelhouder Sloane Stephens uitschakelde.

STER Reclame