Del Potro naar halve finales US Open; weer geen Amerikaans succes

time icon
AFP

Juan Martín del Potro heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de halve finales van de US Open. De Argentijnse winnaar van 2009 had echter wel zijn handen vol aan John Isner: 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4), 6-2.

Met Isner verdween de laatste Amerikaan uit het mannentoernooi. Ze wachten in New York al sinds 2003 op een opvolger van Andy Roddick. Daarvoor maakten Pete Sampras en Andre Agassi de dienst uit en in een verder verleden John McEnroe en Jimmy Connors.

Geen succes met achttien Amerikanen

Er deden dit jaar achttien Amerikanen mee aan de US Open, maar na de derde ronde was alleen de 33-jarige Isner nog over. De nummer elf van de wereld stond voor de derde keer in z'n loopbaan in de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

John Isner kreeg het fysiek steeds zwaarder AFP

De Amerikaan begon prima. Hij oogde scherp, serveerde goed en won de eerste set na een sterke tiebreak, die hij afsloot met een ace. In het vervolg domineerde Del Potro, de nummer drie van de wereld.

De Argentijn had de overhand in de rally's, kwam op eigen opslag amper in de problemen en bewoog een stuk beter dan Isner, die in de hitte niet geheel fit oogde met zijn lengte van 2,08 meter.

Vannacht Nadal tegen Thiem

In de halve eindstrijd neemt Del Potro het op tegen de Oostenrijker Dominic Thiem of de Spaanse titelverdediger Rafael Nadal, die hem vorig jaar versloeg en hem ook in de halve finales van Roland Garros de baas was.

STER Reclame